Nieuws

In 2004 heeft Archol een geweldige vondst gedaan in Nistelrode: een echte bronsschat uit de Romeinse Tijd!

Meer weten? Bekijk deze vondst dan eens op de website van Archeologie op de Kaart. Daar zijn sinds kort ook 100 andere geweldige vondsten uit de 21ste eeuw te zien:

...www.archeologieopdekaart.nl

Op 20 oktober is het zover: de 11 Metaaltijdendag! Deze keer in Tiel, want waar kun je beter vertellen over de sites Tiel Medel en Tiel Panovenweg? Maar ook andere sites uit Brons- en IJzertijd komen aan bod op deze interessante lezingendag!
#Bronstijd #ijzertijd #archeologie

Op 20 oktober is het zover: alweer de 11e Metaaltijdendag! Deze keer vindt het plaats in Tiel. Met onder andere lezingen van collega Sebastiaan Knippenberg over het onderzoek aan Hattemerbroek, en daarnaast ook een sessie gewijd aan het unieke Tiel Medel.

...http://www.metaaltijden.nl/programma/

Zomerstage Osteologie:
Studenten uit binnen- en buitenland, zowel BA als MA studenten, kregen deze zomer de kans om een stage osteologie te volgen dankzij een samenwerking tussen Archol en Universiteit Leiden. Voor deze stage deden studenten ervaring op met het onderzoeken van menselijk ...botmateriaal uit archeologische context. Dit deden zij onder begeleiding van onze senior specialist Steffen Baetsen. Voor zowel de studenten als voor Archol een leerzame ervaring, die voor herhaling vatbaar is!

Voor deze bijzondere zomerstage kwamen studenten uit binnen- en buitenland naar de schervenzaal op de faculteit! Dankzij de samenwerking tussen Archol en Universiteit Leiden deden studenten ervaring op met het onderzoeken van menselijk botmateriaal uit archeologische context. Dit deden zij onder ...begeleiding van onze senior specialist Steffen Baetsen. Voor zowel de studenten als voor Archol een leerzame ervaring, die voor herhaling vatbaar is.

#osteology #archaeology #leidenarchaeology

Het derde en laatste deel van de befaamde Hattemerbroek-reeks is uit!

"De resultaten geven blijk van een ongekende bewoningsintensiteit op deze locatie gedurende de midden- en late bronstijd, tussen 1500 en 1000 v.Chr.", aldus projectleider en auteur Sebastiaan Knippenberg.
...
Het onderzoek is door Archol BV en ADC ArcheoProjecten in opdracht van H2O Bedrijventerrein uitgevoerd. Benieuwd? Lees het rapport via:
https://www.researchgate.net/publication/373338598_Metaaltijden_opgespoord_Archeologisch_onderzoek_van_laat-prehistorische_bewoning_te_Hattemerbroek_-_H2O_Bedrijventerrein-Noord_gemeente_Hattem

Nog één week, dan gaan we live! Onze vernieuwde website staat vanaf 8 augustus online. Overzichtelijk, up-to-date én snel wat je nodig hebt met de handige offerteknop. Wij zijn er alvast blij mee!

Nog één week, dan gaan we live! Onze vernieuwde website staat vanaf 8 augustus online. Overzichtelijk, up-to-date én snel wat je nodig hebt met de handige offerteknop. Wij zijn er alvast blij mee!

#archeologie #archol_bv #staytuned