Faculteit

De wortels van Archol liggen in de Faculteit der Archeologie van de Universiteit Leiden. Die heeft een lange onderzoekstraditie op de Brabantse, Gelderse en Limburgse zandgronden, het Maasdal, de Zuid-Limburgse lössgronden, de veen- en kleigebieden van de Flevopolder en Noord- en Zuid-Holland. Hierdoor zijn wij ook sterk met die regio’s in Nederland verbonden. Er is met de faculteit samenwerking op diverse vlakken, waardoor een vruchtbare kruisbestuiving tussen markt, onderzoek en onderwijs ontstaat.

Archol bv (Archeologisch Onderzoek Leiden)

Samenwerking met specialisten

Waar mogelijk werken we nauw samen met specialisten van de faculteit. Zo waarborgen we de inpassing van onze projecten in wetenschappelijke onderzoekskaders. Ook nemen medewerkers van Archol deel aan universitair onderzoek en geven zij gastcolleges.

Archol en opleiding

Al vele jaren organiseert Archol samen met medewerkers van de faculteit de jaarlijkse Field School, waar eerstejaars studenten de kneepjes van het vak leren. Recent waren de studenten weer in Oss voor het aanleren en verbeteren van hun basis opgravingsvaardigheden zoals het documenteren van de bodemopbouw en het inmeten, beschrijven en documenteren van archeologische resten.

Archol bv (Archeologisch Onderzoek Leiden)
Archol bv (Archeologisch Onderzoek Leiden)

Stages

Archol draagt ook op andere wijze bij aan het opleidingstraject van studenten Archeologie. Van stages in het veld tot uitwerking van onderzoeksgegevens in het kader van afstudeerscripties. Daarnaast hebben we regelmatig student-medewerkers  in dienst, die meer ervaring met veldwerk willen krijgen, of specialisten ondersteunen.

Ben je student en op zoek naar een stage? Klik dan op onderstaande link of kijk bij de vacatures!

Archol bv (Archeologisch Onderzoek Leiden)