Rapporten

Het archeologisch rapport vormt in veel gevallen het eindresultaat van het uitgevoerde archeologische onderzoek. Archol steekt veel energie in het maken van dit rapport zodat de wensen van de opdrachtgever, de eisen van het bevoegd gezag en de resultaten van het onderzoek allemaal goed uit de verf komen.

Archol maakt al tien jaar haar rapporten publiekelijk beschikbaar via haar website en heeft een hoog bereik. Meer dan zevenhonderd rapporten worden jaarlijks gedownload door projectontwikkelaars, beleidsmakers, scholieren, studenten, (amateur)archeologen, belanghebbenden maar ook door bijvoorbeeld bewoners van een nieuwe woonwijk waar voorafgaand aan de bouw archeologisch onderzoek heeft plaatsgevonden. Op deze manier proberen we het lezerspubliek te vergroten. Wat is het maatschappelijk nut van archeologisch onderzoek als de resultaten beperkt blijven tot een krantenartikeltje of een doos in een depot! Aangezien de meeste rapporten in een kleine oplage gedrukt worden, zijn de kosten voor het herdrukken vaak te hoog. Toch is de vraag groot.

Middels de link  Rapporten van Archol krijgt u een lijst te zien van alle door Archol uitgebrachte rapporten die ook in pdf beschikbaar zijn. Voor een eventuele nabestelling dient u contact op te nemen met  .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)