Visuele Vormgeving & GIS

De afdeling Visuele Vormgeving & GIS is verantwoordelijk voor alle figuren en kaarten die in de Archol-rapporten zijn opgenomen.  U kunt onze expertise op dit vlak ook separaat inhuren. 

Te denken valt aan:

  • Digitaliseren van tekeningen of kaarten (scannen of vectoriseren)
  • DTP werk: het opmaken van rapporten, posters, flyers etc.
  • GIS werk: ruimtelijk analyseren en weergeven van archeologische gegevens
  • 3D reconstructies van opgravingen
  • Maken en manipuleren (Photoshop/Illustrator) van afbeeldingen voor publicaties
  • Het maken van een relationele database
  • Het geven van cursussen

Heeft u interesse in deze diensten, neem dan contact op met info@archol.nl

tekst

Oss Zevenbergen

periode: Mesolithicum
opdrachtgever: Gemeente bakel
door: Archol & faculteit Archeologie Universiteit Leiden
wanneer: maart tot september 2004

Omschrijving:
Onderzoek uitgevoerd in een gebied dat bekend staat onder de naam Zevenbergen, een wettelijk beschermd archeologisch monument.

 In de periode maart tot september 2004 is door de Faculteit der Archeologie van de Universiteit leiden en Archol bv in de gemeente Oss onderzoek uitgevoerd in een gebied dat bekend staat onder de naam Zevenbergen, een wettelijk beschermd archeologisch monument. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Rijkswaterstaat, directie Noord-Brabant, in het kader van de aanleg van de A50. De Zevenbergen vormden al eerder het onderwerp van onderzoek door de Universiteit Leiden, in 1964 en 1965. Daarbij werd vastgesteld dat zich in het terrein zeven grafheuvels bevonden. Twee daarvan werden onderzocht, de overige werden uiteindelijk als monument beschermd. In de periode maart tot september 2004 is door de Faculteit der Archeologie van de Universiteit leiden en Archol bv in de gemeente Oss onderzoek uitgevoerd in een gebied dat bekend staat onder de naam Zevenbergen, een wettelijk beschermd archeologisch monument. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Rijkswaterstaat, directie Noord-Brabant, in het kader van de aanleg van de A50. De Zevenbergen vormden al eerder het onderwerp van onderzoek door de Universiteit Leiden, in 1964 en 1965. Daarbij werd vastgesteld dat zich in het terrein zeven grafheuvels bevonden. Twee daarvan werden onderzocht, de overige werden uiteindelijk als monument beschermd. In de periode maart tot september 2004 is door de Faculteit der Archeologie van de Universiteit leiden en Archol bv in de gemeente Oss onderzoek uitgevoerd in een gebied dat bekend staat onder de naam Zevenbergen, een wettelijk beschermd archeologisch monument. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Rijkswaterstaat, directie Noord-Brabant, in het kader van de aanleg van de A50. De Zevenbergen vormden al eerder het onderwerp van onderzoek door de Universiteit Leiden, in 1964 en 1965. Daarbij werd vastgesteld dat zich in het terrein zeven grafheuvels bevonden. Twee daarvan werden onderzocht, de overige werden uiteindelijk als monument beschermd.